Vrouw springt uit rijdend wagentje van achtbaan in Walibi: “Ze vergaten veiligheidsbeugel neer te laten”

Posted on

Een jonge Française is in het attractiepark Walibi wellicht aan een drama ontsnapt. Toen de Vampire in beweging werd gebracht, bleek dat haar veiligheidsbeugel niet naar beneden was gelaten. De vrouw sprong daarop uit de attractie en kwam met de schrik vrij.

Camille, een jonge twintiger uit het Noord-Franse Tourcoing, was afgelopen zondag met vrienden naar Walibi in Waver getrokken. Op een gegeven moment stapten ze in de Vampire, een van de topattracties daar. Eens iedereen plaatsgenomen had, kwam een personeelslid rond om te kijken of alle veiligheidsbeugels naar beneden waren. Dat was het geval. Behalve dan die van Camille. Toen ze het merkte, zetten de wagentjes zich al in beweging.

“Gelukkig ben ik kalm gebleven en ben ik terug uit het wagentje gesprongen”, zegt ze in La Voix du Nord.

Daarop begon haar vriend zo luid te schreeuwen dat de operator van de attractie de noodknop heeft ingedrukt en de attractie onmiddellijk werd stilgelegd.

Ze raakte niet gewond, maar beseft dat ze aan een drama is ontsnapt. In de Vampire zit je met je benen los en worden mensen enkel door de veiligheidsbeugel vastgehouden. De attractie is 33 meter hoog. De topsnelheid bedraagt 80 km per uur en tijdens de rit worden 5 loopings gemaakt.

Met de veiligheidsbeugel los, zou Camille bijna zeker uit de attractie zijn gevallen.

Ze besloot dan ook een klacht in te dienen bij Walibi, maar stapte de dag nadien ook naar de politie in haar woonplaats.

Walibi geeft het incident toe. “We zijn inderdaad geïnformeerd geweest over een incident bij de Vampire. Een bezoeker heeft, op het moment van vertrek, haar zitplaats verlaten om op het perron af te stappen. Om een onbekende reden werden de voorgeschreven verificaties niet naar behoren uitgevoerd en werd de beugel van de betrokkene niet correct naar omlaag gehaald”, zegt perswoordvoerder Justien Dewil.

Er werd onmiddellijk een onderzoek ingesteld om de oorsprong van dit incident te achterhalen. “Alle veiligheidsvoorzieningen van de attractie zijn gecontroleerd en waren perfect in orde”, zo luidt het nog.

Jasaseosmm.com Smm Panel is het beste en goedkoopste smm-wederverkoperpaneel voor instant Instagram-likes en volgers, Buy Verification Badge, YouTube-views en abonnees, TikTok-volgers, telegramservices en vele andere smm-services. telegram en vele andere smm-diensten.Buy Twitter Verified Badge