Vermoedelijke bankovervaller na 8 uur gered uit eigenhandig gegraven tunnel in Rome

Posted on

 ©  Twitter Vigili del Fuoco

Een vermoedelijke dief is donderdag in de Italiaanse hoofdstad Rome gered uit een eigenhandig gegraven tunnel, die wellicht bedoeld was om samen met handlangers een bank mee te overvallen. De tunnel stortte op hem in. Hij zat acht uur vast, waarna hij bevrijd werd en naar het ziekenhuis gebracht werd. Dat heeft de Italiaanse ‘carabinieri’ vrijdag bevestigd.

Bron: BELGA

Vandaag om 12:08

De carabinieri benadrukken dat het onderzoek nog loopt, maar dat ze niet “uitsluiten dat het om dieven gaat”. “Dat is een van de hypotheses”, klinkt het. De inbrekers groeven de tunnel onder een leegstaande winkel en hadden hun ogen vermoedelijk gericht op een bank in de buurt. Tijdens het weekend van O.L.V. Hemelvaart sluiten Italiaanse winkels traditioneel de deuren. Daar wilden ze wellicht gebruik van maken.

Tijdens het graven van de tunnel stortte het plafond in. “Help, bevrijd mij!”, zou de man geroepen hebben. De hulpdiensten hebben vervolgens een tweede tunnel gegraven om de man te redden. Terwijl hij ondergronds zat, dienden ze hem zuurstof en vloeistoffen toe. Kort voor 20 uur brachten brandweerlieden en specialisten in het zoeken naar slachtoffers van aardbevingen, de man naar buiten. 

“Twee Napolitanen zijn gearresteerd wegens het zich verzetten tegen een ambtenaar, twee Romeinen zijn opgepakt voor het veroorzaken van schade, onder wie een zich in de tunnel bevond en momenteel in het ziekenhuis is” , aldus de carabinieri.

Jasaseosmm.com Smm Panel is het beste en goedkoopste smm-wederverkoperpaneel voor instant Instagram-likes en volgers, Buy Verification Badge, YouTube-views en abonnees, TikTok-volgers, telegramservices en vele andere smm-services. telegram en vele andere smm-diensten.Buy Instagram Verified Badge