Thomas De Gendt: “Bergtrui is geen hoofddoel, maar als je mee vooraan zit kan je even goed de punten pakken”

Posted on

 ©  BELGA

Nu de Vuelta op Spaanse bodem is gearriveerd wordt ook uitkijken naar welke etappes Thomas De Gendt uitkiest om mee in de ontsnapping te zitten. “Ik stip nooit ritten op voorhand aan”, vertelt de ervaren man van Lotto Soudal.

Maarten Delvaux

Dinsdag 23 augustus 2022 om 16:32

“De benen van de dag beslissen of ik meespring in de vlucht of niet. In de Ronde van Spanje is er geen enkele rustige dag. Ik heb hier nog maar zelden vlakke dagen geweten. Elke etappe is er wel ergens een helling. Je moet hier constant opletten. Het wordt een héél open koers de komende weken, ze kunnen op elk moment beginnen demarreren.”

In 2017 won De Gendt een Vuelta-rit, in 2018 pakte hij de bergtrui mee naar huis. Zondag veroverde hij al twee bergpuntjes onderweg naar Breda. “Etappezeges zijn het hoofdobjectief in deze Vuelta. Maar als je meezit in de ontsnapping kan je even goed de bergpunten meepakken. Ik heb zondag ook de tussensprint gewonnen. Dat was 550 euro voor de ploegpot. Je moet ergens beginnen met spekken. Eergisteren was er een kleine kans om die bergtrui over te nemen, maar Julius van den Berg pakte toch nog een puntje. De bergtrui is alvast geen hoofddoel. Maar door vaak mee te zitten in ontsnappingen kom je vanzelf hoog in het klassement en wordt het toch een echt doel in de laatste week. Zo heb ik hem vier jaar geleden ook gewonnen.”

Thomas De Gendt gaf voor de start van de vierde Vuelta-rit ook zijn mening over de berichtgeving rond de opvallende zet van Lotto-Soudal om geen Belgische renners af te staan voor het WK wielrennen (lees meer). “Van Arnaud was het al een tijdje geweten, en dat was vooral zijn eigen keuze. Ik weet niet juist hoe dat alles in mekaar zit. Ik denk niet dat er concreet gezegd is dat we niet mogen gaan, want volgens mij mag Caleb wel gewoon gaan. Of ik de beslissing begrijp? Ik denk dat jullie als pers ons gaan neersabelen als we niet meer in de WorldTour zouden zitten, dus het is logisch dat we er alles aan doen om genoeg punten te sprokkelen. Als we iemand hebben met winstkansen op het WK, zal die gewoon mogen gaan. Er is geen mail rondgestuurd die zei dat we niet naar het WK mogen. Voor mij is het sowieso geen probleem, want ik word toch nooit geselecteerd”, sloot De Gendt af met een kwinkslag.

Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Tiktok Verification for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services.