Team Ineos is op zijn hoede: “Remco Evenepoel kan in de Vuelta rijden zoals Van Aert in de Tour”

Posted on

 ©  Sirotti / Icon Sport

Eerste persconferenties in de Vuelta en meteen onderwerp van gesprek: Remco Evenepoel. Na zijn demonstratie in San Sebastian schat de concurrentie hem hoog in: “We houden hem in de gaten. Hij is één van de sterkste renners in het peloton.”

Jan-Pieter de Vlieger, Maarten Delvaux

Vandaag om 03:00

De constante bij de eerste Zoom-persconferenties in de Vuelta: haperende verbindingen en vragen over Remco Evenepoel. En zeker niet alleen van de Belgische journalisten. “Natuurlijk is hij één van de kanshebbers voor eindwinst”, vertelde Simon Yates van Bike Exchange-Jayco. “Hij is nog jong en iedereen zegt: Ja, maar, een koers van drie weken… Maar hij is iemand die in de toekomst zeker gaat meedoen in de grote rondes. Afwachten of dat nu al het geval zal zijn.”

Ook bij Ineos zijn ze op hun qui-vive als het over Evenepoel gaat. “De vorm van Evenepoel is geweldig”, zegt Richard Carapaz. “Hij gaat er zeker voor vechten. Mooi voor de Vuelta dat hij erbij is.”

Ploegmaat Pavel Sivakov is vooral beducht voor de “crazy” koersstijl van Evenepoel, die zelfs voor de sterke klimtrein van Ineos moeilijk te controleren zou kunnen zijn. “De dynamiek van de Vuelta is moeilijk in te schatten”, aldus Sivakov. “Als Primoz Roglic echt goed is, dan zal het wellicht wat meer gecontroleerd verlopen. Maar aan de andere kant heb je natuurlijk Evenepoel. Hij zou de Vuelta kunnen rijden zoals Van Aert reed in de Tour: heel aanvallend en onvoorspelbaar.”

Raad van Froome

Nog meer superlatieven? Wat dacht u van gewezen ploegmaat João Almeida bij UAE? “Remco is op dit moment één van de sterkste renners in het peloton. We gaan hem zeker in de gaten houden.” Enige slag om de pols: “Natuurlijk spreken we hier wel over een grote ronde. Je kan op voorhand nooit inschatten of hij ook een slechte dag zal hebben.”

Hetzelfde voorbehoud maakt viervoudig Tourwinnaar en tweevoudig Vuelta-winnaar Chris Froome “Remco heeft laten zien dat hij het niveau heeft om mee te doen voor de eindzege. Daar twijfelt niemand aan. Maar hij heeft zich nog nooit bewezen in een koers van drie weken. Dat is de echte uitdaging voor hem. Je moet niet één etappe goed zijn en tijd winnen. Je moet de pieken en de dalen kunnen managen. Je moet er ook staan op de slechte dagen. Wie dat het beste kan, zal deze Vuelta winnen.”

Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Tiktok Verification for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services.