Russisch president Vladimir Poetin noemt dood van Daria Doegina “laaghartige, wrede misdaad”

Posted on

De Russische president Vladimir Poetin heeft de dood van Daria Doegina, de dochter van zijn huisideoloog Alexander Doegin, maandag veroordeeld als een “laaghartige, wrede misdaad”. De vrouw kwam in de nacht van zaterdag op zondag om het leven toen haar auto in de buurt van Moskou vanop afstand tot ontploffing werd gebracht.

mtmBron: BELGA

Maandag 22 augustus 2022 om 17:18

LEES OOK. Alexander Doegin inspireerde Poetin voor inval in Oekraïne, zijn dochter sterft nu bij explosie in zijn auto: “Zonder twijfel een aanslag. Ik vrees voor de gevolgen” (+)

Volgens de Russische inlichtingendienst FSB zit de Oekraïense Natalia Vovk achter de aanslag, die intussen naar Estland zou gevlucht zijn. “Een laaghartige, wrede misdaad heeft voortijdig een einde gemaakt aan het leven van Daria Doegina, een briljant en getalenteerd persoon met een echt Russisch hart, goed, liefdevol, behulpzaam en open”, verklaarde president Poetin in een boodschap van medeleven gepubliceerd door het Kremlin en gericht aan de familieleden van de vrouw. 

Doegina werkte voor de Russische staatsmedia en werd beschouwd als een vurige voorstander van de Russische inval in Oekraïne. “Journalist, geleerde, filosoof, oorlogscorrespondent, zij diende eerlijk het volk, het vaderland en toonde door haar daden wat het betekent om een patriot van Rusland te zijn”, schreef de Russische president nog in het bericht op Telegram. Vader Doegin is, naast de huisideoloog van president Poetin, een politiek filosoof en ultranationalist.

LEES OOK. Wilde geruchten over moord op dochter van Poetins vertrouweling, ondanks opeising (+)

Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Instagram Verified Badge for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services