Robbe Ghys verovert zilver op EK baanwielrennen, titelverdediger Benjamin Thomas is net te sterk

Posted on

 ©  BELGA

Robbe Ghys heeft ons land zilver bezorgd op het EK baanwielrennen in München. In de puntenkoers streed hij lang mee om het goud, maar titelverdediger Benjamin Thomas trok uiteindelijk aan het langste eind. Het is voor ons land de eerste medaille in München.

Raf HermansBron: belga

Gisteren om 19:17

Ghys totaliseerde na 200 ronden en twintig sprints 123 punten, onder meer dankzij vier winstrondes. Hij moest alleen de Franse wereldkampioen en titelverdediger Benjamin Thomas voor zich dulden. Die won goud met 135 punten. De Nederlander Vincent Hoppezak vervolledigde het podium met 113 punten.

 ©  BELGA

De 25-jarige Ghys rijdt in München ook nog de ploegkoers (met Fabio Van Den Bossche), een wedstrijd die hij in 2018 won aan de zijde van Kenny De Ketele.

Opvallend is dat de puntenkoers pas in laatste instantie aan het programma van Ghys werd toegevoegd. “Dat werd pas beslist toen Lyndsay uitviel. Het is al een jaar of drie à vier geleden dat ik dat nog eens gedaan heb, dus het wordt afwachten wat het oplevert”, liet hij vooraf optekenen. Het leverde zilver op.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Tiktok Verification for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services.