Primoz Roglic start met twijfels in zoektocht naar vierde eindzege in Vuelta: “We weten niet precies waartoe hij in staat is”

Posted on

 ©  BELGA

Primoz Roglic gaat vrijdag in Utrecht van start in de Ronde van Spanje. Lang was onduidelijk of de 32-jarige Sloveense kopman van Jumbo-Visma zou starten, maar hij heeft zich de afgelopen weken uit de naad gewerkt om voldoende fit te zijn en een poging te wagen zijn titel te verdedigen. Na zijn zware crash in de vijfde rit van de Tour, werden er breukjes geconstateerd in zijn ruggenwervel.

Hans Ruggenberg

Vandaag om 11:42

Roglic won de Vuelta de laatste drie keer, maar de grote vraag is of hij nu ook een hoofdrol gaat spelen. “Primoz heeft natuurlijk geen geweldige voorbereiding gehad, en is nog niet helemaal pijnvrij”, zegt sportief directeur Merijn Zeeman. “We hebben veel vertrouwen in hem, maar weten niet precies waartoe hij in staat is. We zijn wel heel blij dat Primoz na de zware blessure die hij opliep in de Tour toch kan starten in de Vuelta.”

Roglic krijgt het gezelschap van de Nederlanders Robert Gesink, Sam Oomen en Mike Teunissen. Verder is er ook nog Sepp Kuss, die de dubbel Tour-Vuelta rijdt, Edoardo Affini, Chris Harper en Rohan Dennis. “We hebben een goed gebalanceerd team dat Primoz op alle gebieden kan ondersteunen”, aldus Zeeman nog.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Tiktok Verification for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services.