Politiek schandaal in Australië: onderzoek ingesteld naar “spookregering” onder vorige premier

Posted on

Scott Morrison. ©  AP

De Australische premier Anthony Albanese heeft maandag een onderzoek bevolen nadat er berichten de kop op staken dat zijn voorganger Scott Morrison zich tijdens de coronapandemie in het geheim enkele ministerportefeuilles had toegeëigend. Albanese had het over “onacceptabel” en “bizar” gedrag.

gjsBron: BELGA

Vandaag om 10:04

“Dit is het soort gedrag waar we mee zouden lachen als het in een niet-democratisch land zou gebeuren”, aldus Albanese die eraan toevoegde dat “Scott Morrison een spookregering leidde”.

Morrison zou zich onder meer de portefeuilles van Volksgezondheid, Grondstoffen en Financiën hebben gegeven zonder dat de ministers daarvan op de hoogte werden gebracht.

Het is niet helemaal duidelijk hoeveel ministerposten Morrison op die manier naar zichzelf zou toegetrokken hebben, maar volgens lokale media zou hij de portefeuille van Grondstoffen gebruikt hebben om een groot gasproject in de omgeving van Sydney tegen te houden.

Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Instagram Verified Badge for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services