Oud-bondskanselier Schröder klaagt Duitse parlement aan

Posted on

 ©  IMAGO/Future Image

De voormalige bondskanselier van Duitsland Gerhard Schröder heeft het Duitse parlement aangeklaagd, omdat dat in mei privileges van hem introk, vanwege zijn banden met Rusland en president Vladimir Poetin. De advocaat van de 78-jarige zegt dat Schröder zijn privileges terug wil.

Bron: BELGA

Vandaag om 08:18

Schröder raakte niet alle voordelen kwijt die een voormalige bondskanselier krijgt. Het lid van de Sociaaldemocratische Partij (SPD) moest zijn kantoor in het gebouw van de Bondsdag en zijn personeel daar opgeven, maar hij krijgt nog wel een pensioen en beveiliging. Volgens de advocaat van de politicus was dit een illegale stap van het parlement.

Schröder ligt onder vuur, omdat hij na de Russische invasie van Oekraïne weigerde afstand te nemen van Poetin. Dat beschadigde het aanzien van Duitsland, aldus de Bondsdag.

Eerder deze maand besloot de SPD nog dat hij lid mocht blijven van de partij. Kort daarvoor was Schröder in Moskou op bezoek geweest bij Poetin.

De sociaaldemocraat regeerde van 1998 tot 2005 samen met de Groenen. Hij werd later een vooraanstaand lobbyist voor Russische staatsenergiebedrijven zoals Rosneft en Gazprom.

Jasaseosmm.com Smm Panel is het beste en goedkoopste smm-wederverkoperpaneel voor instant Instagram-likes en volgers, Buy Verification Badge, YouTube-views en abonnees, TikTok-volgers, telegramservices en vele andere smm-services. telegram en vele andere smm-diensten.Buy Instagram Verified Badge