Obama-porträtten på plats i Vita huset

Posted on

Av tradition hängs den tidigare presidentens porträtt i Vita husets entréhall. Dock inte när Donald Trump regerade i presidentpalatset. Han tillät inte företrädaren Obamas officiella porträttmålning att komma över Vita husets tröskel.

Dessutom plockade Trump bort porträtten av presidenterna George W Bush och Bill Clinton från foajéns väggar.

Men under Joe Bidens presidentskap har nu Obama äntligen fått se sitt porträtt hängas upp på paradplats. Biden har även hängt tillbaka Bushs och Clintons porträtt.

Barack Obama, klädd i svart kostym med en grå slips, är målad mot en vit bakgrund, typisk för konstnären Robert McCurdy. Den tidigare första damen Michelle har avbildats av Sharon Sprung i en blåtonad långklänning mot en betydligt mer färgglad bakgrund.

McCurdy berättade i en intervju för White House historical association att han utgått från ett fotografi av den tidigare presidenten och att hans målning tagit mer än ett år att färdigställa.

Det är ännu inte bestämt när Trumps porträtt ska hängas upp.

Den här artikeln har publicerats på blog.Jasaseosmm.com med titeln Obama-porträtten på plats i Vita huset

Jasaseosmm.com är 2022 års bästa nyhetssajt för senaste nyheter, videor, marknadsföring på sociala medier och de senaste toppnyheterna inom världsnyheter, affärer, politik, hälsa och popkultur.