Mooie beelden: Limburgse wolven gefilmd door wildcamera’s in ochtendlicht

Posted on

Limburgse wolven gefilmd door wildcamera’s in ochtendlicht: “Duidelijk dat ze lange nachtshifts kloppen” © Welkom Wolf/Robby Scheelen & Toon Wellessen

De Limburgse wolven werden de afgelopen week meermaals gefilmd door wildcamera’s. Zo werd een van de dieren vastgelegd in Helchteren terwijl het een prooi in de muil vasthield. En ook in Peer waren de wolven in volle glorie te zien.

Opmerkelijk: beide fragmenten werden toevallig om 6.16 uur gefilmd. “Het geeft duidelijk aan dat de wolven lange nachtshifts kloppen”, aldus Jan Loos van Welkom Wolf. “Ze zijn niet alleen in het duister actief, ook in de ochtend lopen ze nog door het cultuurlandschap. Wie zijn kleinvee wil beschermen door zijn dieren ’s nachts op te hokken, moet de definitie van ‘nacht’ dus ruim genoeg nemen.”

In totaal bestaat de Limburgse wolvenroedel momenteel uit dertien dieren: twee ouders, twee jaarlingen (volgroeide welpen die vorig jaar zijn geboren) en negen nieuwe welpen.

Bestuurder spot wolf die bebouwde kom wil verkennen

Wolvin Noëlla voor derde keer zwanger: beelden Welkom Wolf tonen dikke buik

Wilde zwijnen vallen wolf aan

(kmlo)

Jasaseosmm.com Smm Panel is het beste en goedkoopste smm-wederverkoperpaneel voor instant Instagram-likes en volgers, Buy Verification Badge, YouTube-views en abonnees, TikTok-volgers, telegramservices en vele andere smm-services. telegram en vele andere smm-diensten.Buy Twitter Verified Badge