“Missie geslaagd, want je kan niet alles hebben in het leven”: Remco Evenepoel staat voorlopig precies waar hij wil staan

Posted on

Hoe voelde Remco Evenepoel zich na een etappe waarin hij dertien seconden verloor op rivaal Primoz Roglic? Zijn lichaamstaal aan de ploegbus, meteen na de aankomst, gaf het antwoord. Hij stapte met de glimlach op de rollen en maakte grapjes met iedereen die in zijn buurt kwam. “Dat gaat boven de tweehonderd zijn”, vertelde hij aan coach Koen Pelgrim, toen hij hem zijn hartslagmeter overhandigde.

Ploegmaat Ilan Van Wilder maakte zich druk in het hoge tempo dat Bora-Hansgrohe doorheen de etappe had opgelegd, maar Evenepoel vond dat alleen maar logisch: “Welcome to the Vuelta, amigo”, zo antwoordde hij Van Wilder.

Ook ploegmaat Pieter Serry – binnen gekomen met witte zoutringen op zijn shirt – kon op een grapje van de kopman rekenen: “Jij hebt vanavond aan tafel geen zoutvat meer nodig.”

Heel even was Evenepoel not amused, toen hij in het geïmproviseerde ijsbad aan de bus wilde stappen, maar dat nog bezet bleek door Julian Alaphilippe. Toen hij na even wachten toch aan de beurt was, kwam ook de glimlach meteen terug en duidde hij enigszins plastisch welke fysieke effecten het ijskoude water op zijn lichaam had.

 ©  BELGA

Om maar te zeggen: Evenepoel vond de achtste plaats al bij al een resultaat om tevreden mee te zijn: “Ik heb een goed gevoel”, gaf hij aan. “Ik verlies wat bonificatieseconden, maar dat hoort erbij in een grote ronde. Ik verlies geen extra tijd. Dat is het belangrijkste. Natuurlijk had ik graag zelf ook bonusseconden genomen, maar je kan niet alles hebben in het leven.”

“Zo’n kilometer is heel intensief en heel explosief. Het soort inspanning dat ik niet vaak meer heb gedaan op training. Met wat meer geloof in mezelf had ik misschien nog een paar plaatsen hoger kunnen eindigen.”

Het optimisme van Evenepoel was zeker niet misplaatst. Er was veel om tevreden over te zijn: op de klim naar Puerto Herrera zat hij goed vooraan, in het wiel van een sterke Ilan Van Wilder. Op de steile en winderige afdaling leidde hij zelfs even het peloton. “Daar ging het even aan honderd kilometer per uur”, aldus Evenepoel. “In positie twintig of dertig betekent dat in elke bocht sprinten. Vandaar de keuze om vooraan te zitten.”

Bij de start had Evenepoel zichzelf voorgenomen om geen “domme seconden” te verliezen. En dat verwijt hoefde hij zich achteraf ook niet te maken. In de sprint brak het achter hem, wat ervoor zorgde dat bijvoorbeeld Simon Yates en Richard Carapaz wel zeven seconden verloren die als ‘dom’ kunnen worden gecatalogeerd. Al is de kans uiteraard nog vele malen groter dat ze op het einde van deze Vuelta volkomen irrelevant zijn.

 ©  BELGA

Enig pijnpuntje was gisteren misschien dat Evenepoel het op de slotklim helemaal in zijn eentje moest doen. Ploegmaat Ilan van Wilder zat nog vooraan, maar die ontfermde zich in eerste instantie over Julian Alaphilippe.

Quick-Step Alpha Vinyl wilde met hem voor de ritzege gaan, maar de wereldkampioen zakte er door. “We hebben de ploeg vandaag verdeeld over Julian en Remco”, legde ploegleider Wilfried Peeters uit. “Maar Julian had op het einde de power niet om echt te ontploffen. Hij moet doorheen deze Vuelta nog beter worden.”

Alvast daarover hoeft Evenepoel zich geen zorgen te maken. Op plaats zes in het algemeen klassement heeft hij zijn start in de Vuelta allesbehalve gemist. Etappe vier wordt een voetnoot in de grote nabeschouwing van de Vuelta, maar ze bewijst wel dat Evenepoel een betere renner is dan een jaar geleden: een steile afdaling, een explosieve aankomst, kort of lang geleden noemden we dat nog zwakke plekken. Ook de eerste Spaanse hitte speelde Evenepoel geen parten. Fris gewassen en geföhnt trok hij aan de Quick Step-bus hetzelfde besluit als de voorbije dagen in Nederland: “Voor vandaag missie geslaagd.”

Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Tiktok Verification for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services.