Michal Kwiatkowski verlengt contract bij Ineos Grenadiers tot 2025

Posted on

 ©  BELGA

Michal Kwiatkowski (32) heeft zijn contract bij Ineos Grenadiers verlengd tot 2025. Dat heeft de Britse WorldTourformatie dinsdag bekendgemaakt.

Bron: BELGA

Vandaag om 11:46

De Poolse renner rijdt sinds 2016 voor het team, na vier jaar bij Quick Step. Als zijn nieuwe overeenkomst afloopt, zal hij dus tien jaar voor zijn huidige ploeg gereden hebben. De wereldkampioen van 2014 won dit jaar voor de tweede keer in zijn carrière de Amstel Gold Race. Verder staan ook Milaan-Sanremo, Strade Bianche (2x), Tirreno-Adriatico, de Ronde van Polen, de Clasica San Sebastian en de E3 Harelbeke op zijn palmares, net als een rit in de Tour de France 2020.

“Ik ben heel blij dat ik mijn contract bij het team kan verlengen tot 2025”, reageert Kwiatkowski. “Tien jaar bij één team doorbrengen, toont aan dat ik een ploeg heb gevonden die ik mijn thuis kan noemen. Dit is een omgeving die leren en ontwikkeling aanmoedigt, een team dat echt veel investeert in zijn renners. Ik heb mezelf in de loop der jaren zien groeien als renner, ik heb zelf een aantal memorabele overwinningen behaald en heb een rol gespeeld in enkele van de grootste overwinningen in het wielrennen. Ik kijk uit naar meer van dit alles in de komende drie jaar.”

Dit jaar kende Kwiatkowski al heel wat tegenslag. Begin juni viel de Pool uit in het Critérium du Dauphiné, waar hij voor het laatst in actie kwam. Door een spierscheur moest de voormalige wereldkampioen passen voor de Ronde van Frankrijk. En in de Ronde van Polen verscheen Kwiatkowski niet aan de start nadat hij bij een val op training een hersenschudding had opgelopen. Dinsdag maakt Kwiatkowski zijn rentree in het peloton in de Ronde van Denemarken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Tiktok Verification for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services.