Johnson & Johnson stopt wereldwijd met verkoop babypoeder met talk

Posted on

 ©  BELGAIMAGE

Farmareus Johnson & Johnson heeft beslist om vanaf volgend jaar nergens nog babypoeder met talk te verkopen, maar over te schakelen op poeder op basis van maïszetmeel. Dat meldt het bedrijf vrijdag.

Bron: BELGA

Vandaag om 10:40

In de VS werden 40.300 rechtszaken tegen J&J gestart over talkpoeder. Het zou asbest bevatten en kanker hebben veroorzaakt bij duizenden vrouwen.

Het bedrijf blijft er echter bij dat zijn talkpoeder veilig is en geen asbest bevat. De beslissing om nergens nog babypoeder met talk te verkopen, is een “commerciële beslissing”, aldus het bedrijf. 

In de VS en Canada stopte J&J twee jaar geleden al met de verkoop van talkpoeder. In 2018 had een rechtbank het farmabedrijf verantwoordelijk gesteld voor kanker bij 22 vrouwen. Het bedrijf moest al circa 3,5 miljard dollar betalen.

Jasaseosmm.com Smm Panel is het beste en goedkoopste smm-wederverkoperpaneel voor instant Instagram-likes en volgers, Buy Verification Badge, YouTube-views en abonnees, TikTok-volgers, telegramservices en vele andere smm-services. telegram en vele andere smm-diensten.Buy Instagram Verified Badge