Hotel in Somalische hoofdstad aangevallen door terroristen van al-Shabaab: minstens zes doden

Posted on

Archieffoto. ©  AP

Leden van de islamistische militie al-Shabaab hebben vrijdagavond een hotel in het centrum van de Somalische hoofdstad Mogadishu aangevallen. Dat hebben veiligheidsdiensten en getuigen meegedeeld.

gjsBron: BELGA

Vrijdag 19 augustus 2022 om 20:17

Er werden verschillende explosies gehoord in de buurt van het Hayat-hotel. De aanvallers zouden meteen na de eerste ontploffingen het hotel hebben bestormd, meldt Abdukadir Hassan van de lokale politiediensten. Enkele minuten later volgde nog een ontploffing, die het leven kostte aan leden van de hulp- en veiligheidsdiensten die ter plaatse waren gekomen.

Er vindt vrijdagavond nog een vuurgevecht plaats tussen de veiligheidsdiensten en de jihadisten, die zich in het hotel hebben verschanst.

Volgens politieagent Abdullahi Modobe zijn zeker zes mensen om het leven gekomen, maar zal het aantal slachtoffers waarschijnlijk nog verder oplopen.

Het Hayat-hotel is een populaire ontmoetingsplaats voor overheidsmedewerkers, journalisten en zakenmensen. De aanval op het hotel is via een online mededeling onmiddellijk opgeëist door al-Shabaab. De islamistische beweging zaait al jaren terreur in het land. Al-Shabaab probeert de regering af te zetten om een islamistische staat op te richten.

Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Instagram Verified Badge for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services