Hond besmet met apenpokkenvirus door baasjes in Frankrijk

Posted on

Themabeeld: een Italiaanse windhond. ©  © Zoonar.com/BONZAMI Emmanuelle

In Parijs is een voor zover bekend eerste geval van apenpokken vastgesteld bij een hond. Uit onderzoek blijkt dat het dier met het virus besmet is door zijn baasjes. Dat schrijft het medische vakblad The Lancet.

Bron: BELGA

Gisteren om 04:54

Het gaat om een vierjarig Italiaans windhondje dat bij zijn baasjes in bed slaapt. De eigenaren in kwestie zijn twee samenwonende mannen. Het apenpokkenvirus kan behalve door huid-op-huidcontact ook door het delen van kleding of lakens worden overgedragen.

Het was al langer bekend dat ook honden besmet kunnen worden met het apenpokkenvirus, net als eekhoorns, egels, chinchilla’s en mogelijk konijnen. Besmetting onder huisdieren onderling is niet waarschijnlijk, schrijven de onderzoekers in The Lancet.

Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Instagram Verified Badge for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services