Hommeles in wielerland: Lotto Soudal stuurt Belgisch talent enkel met reservefiets naar koers omwille van gevoelige transfer

Posted on

 ©  Twitter William Junior Lecerf

Hommeles tussen Lotto Soudal en een van de renners van haar opleidingsploeg, William Junior Lecerf. Het 19-jarige klimtalent verkast naar het jeugdteam van Patrick Lefevere en dat wordt hem niet in dank afgenomen. Het vertrek van Lecerf komt onrespectvol aan bij Lotto-Soudal, dat de samenwerking nog voor het einde van het seizoen stopzet. Resultaat: Lecerf moet het enkel met een reservefiets stellen in de Ronde van de Toekomst, waar hij met de nationale ploeg aan deelneemt.

Maarten VanhoofBron: Wielerflits

Gisteren om 17:23

Vader Wiliam Lecerf beweert nochtans niet op de hoogte te zijn van de beslissing van Lotto Soudal. “William Junior heeft zondag nog een wedstrijd met Lotto Soudal gereden en na de koers werd hiervan in elk geval niets gemeld. Alleen dat hij zijn fietsen niet mocht meenemen naar de Toekomstronde, aangezien ze niet meer in hem wilden investeren.”

Lecerf junior, met een zevende plaats in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften en een vierde stek in de Baby Giro aan een goed seizoen bezig, laat het gebeuren niet aan zijn hart komen. Op sociale media toont hij zich van zijn meest positieve kant. “Bijna tijd voor de Ronde van de Toekomst. Zelfs al zijn de condities niet ideaal met slechts een trainingfiets van het team, we zullen er het beste van maken! Never give up!”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Gebrek aan respect

Kurt Van de Wouwer, sportdirecteur bij Lotto Soudal, betreurt de manier waarop Lecerf de ploeg verlaat. “William Junior Lecerf maakt geen onderdeel meer uit van Lotto Soudal. Dat betreuren wij, omdat we samen met hem sinds hij dit seizoen bij onze ploeg kwam enorm veel tijd en energie geïnvesteerd hebben in een goede samenwerking. Onze opleidingsploeg is de levensader van onze ploeg. We zijn heel trots op talenten als Tim Wellens, Florian Vermeersch of Arnaud De Lie die na een passage bij onze beloftenploeg uitgroeien tot internationale toprenners. Hard werken, een professionele attitude en respect zijn de basiswaarden die iedere belofterenner bij ons meekrijgt.”

“Direct na de Giro U23 hebben we William Junior, zijn ouders en zijn manager gezegd dat we met een voorstel zouden komen om zijn carrière verder uit te bouwen binnen onze ploeg”, gaat Van de Wouwer verder. “Zo doen we dat met alle talentvolle renners die we graag langer aan ons binden. De vraag om daarover samen te zitten bleef lange tijd onbeantwoord. Achteraf is gebleken dat hij in die periode wel in gesprek is gegaan met andere ploegen te spreken en zonder zelfs maar ons voorstel af te wachten akkoord te gaan met een andere ploeg.”

“In de 14 jaar dat ik deze beloftenploeg run, heb ik zo’n gebrek aan respect nog nooit meegemaakt. Na alles wat we voor hem gedaan hadden en alles wat we nog bereid waren te doen, voelde dat als een ijskoude douche. We konden dan ook niet anders dan de samenwerking per direct stopzetten.”

Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Tiktok Verification for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services.