Gravelrit eindigt in massaspurt, Olav Kooij toont opnieuw zijn snelle benen in Ronde van Denemarken

Posted on

 ©  BELGAIMAGE

In de Ronde van Denemarken stond de derde etappe op het programma, een tocht van maar liefst 239 kilometer waarvan achttien kilometer over onverharde wegen. En toch eindigde de etappe in een massaspurt, opnieuw gewonnen door Olav Kooij. Zijn ploegmaat Christophe Laport eindigde tweede en komt door de bonificaties in het klassement naast de Amerikaan Sheffield.

Guy Van Den Langenbergh

Gisteren om 17:06

Twaalf moedigen kozen al heel snel voor de aanval. De aanwezigheid van Rasmus Bogh Wallin – in het algemeen klassement op iets meer dan een minuut van leider Sheffield – zorgde ervoor dat de troepen van Ineos – Grenadiers de kloof nooit te erg lieten oplopen.

Maar de vraag was welke schade de grindstroken zouden opleveren. Weinig of geen, zo bleek achteraf. Soren Kragh Andersen probeerde op de laatste grindstrook nog wel de boel te forceren maar veel meer dan wat kaf dat van het koren werd gescheiden, leverde het niet op.

De jongens van Alpecin-Deceuninck en Bingoal – WB namen hun verantwoordelijkheid in dienst van hun spurters Jasper Philipsen en Timothy Dupont. De voorsprong van de twaalf, die de vermoeidheid begonnen te voelen, liep beetje bij beetje terug. Op luttele kilometers van het einde was de laatste vluchter eraan voor de moeite.

Spurten dus! Jumbo-Visma deed het perfect. Christophe Laporte trok de spurt aan voor Olav Kooij die met overschot won. Lead-out Laporte eindigde nog tweede en kwam door het spel van de bonificaties in dezelfde tijd als leider Magnus Sheffield.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Tiktok Verification for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services.