Giro-winnaar Jai Hindley net op tijd klaar voor de Vuelta: “Als ik tijd verlies in de eerste week, word ik helper”

Posted on

 ©  AP

Na zijn overwinning in de Giro reed Australiër Jai Hindley (26) twee maanden geen koers. Nu hoopt hij net op tijd klaar te zijn voor de Vuelta: “Nog nooit reed ik twee grote rondes in één jaar. Dit is onbekend terrein.”

Jan-Pieter de Vlieger

Vandaag om 11:23

“Ik ben hier niet om een duizendpoot sokken aan te doen”. Met die oneliner kondigde Jai Hindley tijdens de Giro aan dat hij niet naar Hongarije/Italië was gekomen om zijn tijd te verdoen. Er bleek geen woord van gelogen: als eerste Australiër ooit haalde hij dit jaar de roze trui binnen.

Op de persconferentie voor de Vuelta kwam de duizendpoot-quote vanochtend meteen terug. Geldt de komende week hetzelfde? Komt Hindley ook naar de Vuelta om voor het allerhoogste te gaan? “Moeilijk te zeggen”, zo geeft hij aan. “Ik heb behoorlijk wat tijd genomen na de Giro en nadien traag opgebouwd. De hele maand juli was min of meer een lange hoogtestage in Andorra. Daarna ben ik opnieuw beginnen te koersen in Spanje. San Sebastian viel tegen, Circuito de Getxo en Burgos waren al beter. Maar dit is natuurlijk mijn tweede grote ronde dit seizoen. Dat heb ik nooit eerder gedaan. Voor mij is dit onbekend terrein.”

Na de Giro-eindzege voelt Hindley dat de verwachtingen rond hem toegenomen zijn: “Het is dubbel”, geeft hij aan. “Enerzijds neemt het druk weg dat ik al een grote ronde heb gewonnen. De eerste voor mezelf en voor de ploeg. Anderzijds is de verwachting nu natuurlijk dat ik die zege opnieuw waar maak. Geen probleem, ik ben klaar voor de uitdaging.”

Opsteker voor Hindley: hij is bij Bora-Hansgrohe lang niet het enige ijzer in het vuur, zelfs niet na het uitvallen van Emanuel Buchmann. Met Wilco Kelderman en vooral Sergio Higuita heeft de ploeg nog twee renners die een mooi klassement kunnen rijden. “We gaan het doen zoals in de voorbije Giro” zegt Hindley. “De weg zal bepalen wie de leider wordt. Niemand in onze ploeg heeft een crazy ego. Als ik in de eerste week tijd verlies, dan word ik helper van de renners die er wel goed voorstaan in

gc.”

 ©  ISOPIX

Toch lijkt het alsof Bora veel hooi op de vork neemt: drie klassementsmannen en daarnaast sprinter Sam Bennett die ook nog een lead out mee krijgt. Zijn dat niet veel belangen door elkaar? Hindley ziet het probleem niet: “Ik ben net blij dat we Sam hier hebben. Een echt toffe gast, met wie ik niet meer heb gekoerst sinds de UAE Tour. Zoals ik zeg: iedereen in onze ploeg is tamelijk relax, zonder groot ego. Die balans vinden tussen sprinten en klassement wordt geen probleem. Voor mij gaat dat hand in hand.”

Alvast voor de ploegentijdrit vrijdag denkt Hindley dat Bora de selectie helemaal juist heeft: “op papier hebben we misschien niet de sterkste individuele tijdrijders, maar iedereen in deze ploeg heeft klasse. Het belangrijkste is dat we snel rijden, maar ook veilig. Eerlijk gezegd: ik verwacht dat we het helemaal niet slecht gaan doen Sowieso wordt het brutaal pijnlijk. Ik kijk er erg naar uit (lacht).”

Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Tiktok Verification for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services.