Forza Ninove gaat aan de haal met privacygegevens van inwoners

Posted on

Guy D’Haeseleer ©  BELGA

Forza Ninove overtuigt inwoners al maanden om zich te registreren als kiezer. Louter sym­bo­lisch aldus de partij van Vlaams Belang-kopstuk Guy D’Haeseleer, maar volgens De Standaard belanden de persoonsgegevens in een data­base om voor- en tegenstanders te identificeren.

jvhBron: BELGA

Gisteren om 06:36

Forza Ninove vraagt inwoners via een gesponsorde Facebookpost om zich te registreren als kiezer, maar vraagt daarbij ook het adres, gsm-nummer, e-mailadres en geboortedatum. In een gesprek met De Standaard zegt de lokale kopman Guy D’haeseleer dat hij stevig aan de slag gaat met die data. Zo ­worden de adressen ingevoerd in een algemene database van alle Ninoofse adressen. Op die manier krijgt Forza Ninove een geografisch overzicht van straten waar nog meer of minder werk aan de winkel is om zieltjes te winnen. Op de dag van hun verjaardag, krijgen de geregistreerden ook een bericht met gelukwensen.

Door de algemene gebruiksvoorwaarden te aanvaarden, wordt volgens D’haeseleer de GDPR-wetgeving gerespecteerd. Maar VUB-onderzoeker privacyrecht Ronny Saelens stelt zich daar vragen bij. Het lijkt te vaag geformuleerd, zegt hij in de krant.

Jasaseosmm.com Smm Panel is het beste en goedkoopste smm-wederverkoperpaneel voor instant Instagram-likes en volgers, Buy Verification Badge, YouTube-views en abonnees, TikTok-volgers, telegramservices en vele andere smm-services. telegram en vele andere smm-diensten.Buy Twitter Verified Badge