“Explosies en brand bij Russisch wapendepot op de Krim”

Posted on

Op een Russische militaire basis op het geannexeerde schiereiland de Krim heeft zich dinsdagochtend een brand voorgedaan die een explosie van munitie heeft veroorzaakt. Dat meldt het Russische ministerie van Defensie. Enkele Oekraïense functionarissen suggereren dat Kiev achter de aanval zit, al is er geen officiële bevestiging.

jvh, mtmBron: The Guardian

Vandaag om 14:49

De brand brak rond 5.15 uur uit in een tijdelijk wapendepot op een Russische militaire basis in het district Dzhankoi, een belangrijk spoorwegknooppunt in het noorden van het schiereiland. “Door de brand ontstond er een ontploffing van de munitie”, klinkt het. Volgens Krim-gouverneur Sergej Aksionov, die ter plaatse kwam, zijn twee burgers gewond geraakt. Een dorp in de buurt van de militaire basis werd ontruimd.

Het Oekraïense leger heeft voorlopig nog niet officieel bevestigd achter de aanval te zitten, al lieten sommige overheidsfunctionarissen dat zo wel uitschijnen. Hoe Kiev daar dan in geslaagd is, is nog niet duidelijk. Dzhankoi ligt op ongeveer 200 kilometer van de dichtstbijzijnde Oekraïense troepen en de door de Verenigde Staten geleverde Himars-raketwerpers hebben maar een bereik van 80 kilometer.

Mykhailo Podolyak, een adviseur van president Volodimir Zelenski, schreef op Twitter dat deze schijnbare aanval een voorbeeld was van “demilitarisering in actie”. “De door Russen bezette Krim gaat over explosies in warenhuizen en een hoog risico op overlijdens voor indringers en dieven.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook Oleksiy Arestovych, een assistent van Zelenski, tweette een gefotoshopt beeld van zichzelf, ontspannen in een ligstoel, met op de achtergrond een explosie. “Ochtend in Dzhankoi”, schreef hij erbij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Gevechtsvliegtuigen beschadigd

Ook vorige week waren er al meerdere explosies op een militair vliegveld op de Krim, vermoedelijk door een Oekraïense raketaanval. Daarbij viel een dode en raakten zeker acht gevechtsvliegtuigen beschadigd. Volgens het Russische ministerie van Defensie zou toen munitie per ongeluk ontploft zijn. Ook hier heeft het Oekraïense leger niet bevestigd dat het verantwoordelijk was voor de aanval.

De Krim, een schiereiland in Oekraïne dat in 2014 door Moskou werd geannexeerd, ligt sinds de Russische inval in de frontlinie. Russische vliegtuigen stijgen er bijna dagelijks op om doelen aan te vallen in gebieden die onder controle van Kiev staan en verschillende gebieden van het schiereiland liggen binnen het bereik van Oekraïense kanonnen en drones.

Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Instagram Verified Badge for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services