Christophe Laporte maakt seizoen Jumbo-Visma nog wat straffer met ritzege en eindklassement in Denemarken

Posted on

De Fransman Christophe Laporte heeft de slotetappe in de Ronde van Denemarken gewonnen en stak ook de eindzege op zak. Dat deed hij door op de streep leider Magnus Sheffield (INEOS Grenadiers) te kloppen. Dankzij de dubbel staat de zegeteller van de Nederlandse formatie Jumbo-Visma op veertig, eentje meer dan Quick Step-Alpha Vinyl en UAE.

Michael Van Damme

Gisteren om 14:58

Jumbo Visma paste een beproefd recept toe: een mannetje meesturen in de vlucht van de dag. De eer was weggelegd voor Olav Kooij. Hij had het gezelschap van onze landgenoten Tim Declercq, Jens Keukeleire, Otto Vergaerde en vier anderen.

INEOS Grenadiers moest aan de bak voor hun leider Magnus Sheffield en deed dat ook, met onder andere Geraint Thomas en Egan Bernal als luxeknechten.

Op het lokaal circuit in Vejle was het niet bepaald vlak en op dertig kilometer van de streep werden de vluchters gegrepen. Gerant Thomas hield het tempo hoog en in de slotkilometers gingen INEOS en Jumbo-Visma nek aan nek. Sheffield kwam in de problemen, beet zich vast in het wiel van Laporte, maar in de slotsprint ging de Fransman makkelijk over de moegestreden Sheffield. Zo verspeelde hij niet alleen de zege in de vijfde en laatste etappe van de Ronde van Denemarken, maar ook zijn leiderstrui.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Tiktok Verification for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services.