Casper van Uden wint tweede etappe Ronde van de Toekomst, Sören Waerenskjold blijft leider

Posted on

Casper van Uden heeft zaterdag de tweede etappe in de 58e Ronde van de Toekomst gewonnen. Na 152 kilometer van Benet naar Civray was de 21-jarige Nederlander de snelste in een door een valpartij ontsierde massasprint. In het algemeen klassement blijft de Noor Sören Waerenskjold leider. Hij heeft één seconde voorsprong op 106 renners.

William Lecerf junior was met een 35e plaats beste Belg.

Bron: BELGA

Vandaag om 19:27

Na 30 kilometer koers lag een versnelling van de Canadees Carson Miles aan de basis van een kopgroep van drie. De Zwitser Félix Stehli en de Ier Darren Rafferty vergezelden hem. Hun voorsprong liep op tot 3:30, voordat in de grote groep de Mexicanen en de Colombianen de handen in elkaar sloegen. Met nog 30 kilometer voor de boeg namen de Noren, met leider Sören Waerenskjold in hun rangen, het commando over en slonk de voorsprong van het leidende trio meteen onder de minuut. 

Darren Rafferfty liet voorin lopen en nog voor het ingaan van de slotronde, van iets meer dan 9 kilometer, zette Miles zich ook recht en kreeg Stehli het gezelschap van de Italiaan Lorenzo Milesi. Onder de rode vod mocht een kruis getrokken worden over de vlucht en trokken de Nederlanders het tempo op voor hun sprinter Casper van Uden. De neoprof van DSM maakte het met overmacht af. 

Zaterdag wacht de renners een etappe tussen Civray en La Trimouille. De kans dat er na 154 kilometer gesprint wordt met een compact peloton is opnieuw erg groot.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Tiktok Verification for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services.