Britse inlichtingenchef: “Poetin verliest informatieoorlog in Oekraïne”

Posted on

Jeremy Fleming ©  AP

Rusland is er niet in geslaagd om op het vlak van cyberspace terrein te winnen op Oekraïne. Dat heeft Jeremy Fleming, het hoofd van de Britse inlichtingendienst GCHQ, gezegd. In een opiniestuk in het Britse magazine The Economist schrijft hij dat de Russische president de informatieoorlog in Oekraïne en in het Westen ruimschoots verloren heeft. “Hoewel dat een reden is om te vieren, moeten we niet onderschatten hoe Russische desinformatie elders in de wereld speelt. Het land heeft onverantwoordelijk en willekeurig gebruikgemaakt van offensieve cyberinstrumenten.”

Fleming zei ook nog dat Rusland WhisperGate-malware gebruikt om Oekraïense overheidssystemen te vernietigen en te beschadigen. Hij zei ook dat Rusland hetzelfde draaiboek al eerder heeft gebruikt in Syrië en op de Balkan. Online desinformatie is volgens hem een cruciaal onderdeel van de Russische strategie. Het GCHQ is er echter in geslaagd om die te onderscheppen en op tijd waarschuwingen te geven, zei hij.

Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Instagram Verified Badge for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services