Bijna helft overlijdens door kanker gevolg van vermijdbare factoren

Posted on

 ©  EPA

Wereldwijd is bijna de helft van alle overlijdens als gevolg van kanker terug te brengen tot vermijdbare invloeden, zoals een ongezonde levensstijl. Dat blijkt uit onderzoek door een internationaal team van wetenschappers, gepubliceerd in vaktijdschrift The Lancet.

ckaBron: BELGA

Vandaag om 08:43

De wetenschappers analyseerden de gegevens van zowat 10 miljoen mensen die in 2019 zijn overleden aan 23 verschillende soorten kankers. Bij 4,45 miljoen van die overlijdens – of 44 procent waren externe risicofactoren betrokken. Roken, alcoholconsumptie en overgewicht voeren de lijst van in totaal 34 risicofactoren aan.

De resultaten van de studie kunnen beleidsmakers en wetenschappers helpen met het identificeren van risicofactoren die ziekte en overlijden als gevolg van kanker kunnen helpen voorkomen.

Jasaseosmm.com Smm Panel is het beste en goedkoopste smm-wederverkoperpaneel voor instant Instagram-likes en volgers, Buy Verification Badge, YouTube-views en abonnees, TikTok-volgers, telegramservices en vele andere smm-services. telegram en vele andere smm-diensten.Buy Twitter Verified Badge