Bergbeklimster en gids omgekomen op Mont Blanc

Posted on

 ©  AFP

Een 30-jarige bergbeklimster en haar 26-jarige gids zijn vrijdagavond dood teruggevonden in het Mont Blancmassief in de Alpen in Chamonix. Dat meldt de Franse politie.

ltoBron: BELGA

Gisteren om 14:27

“Ze werden rond 18.15 uur aangetroffen door de ‘gendarmerie de haute montagne’ (PGHM) in Chamonix”, vertelde een agent aan AFP. De twee zijn omgekomen na een val tijdens het beklimmen van de normale route van de aiguille du Peigne. 

De lichamen van de slachtoffers, beiden Fransen, werden gevonden door getuigen die dezelfde route wandelden en alarm sloegen. Het zou gaan om een ongeval. Een onderzoek is aan de gang om de oorzaken vast te stellen.

“Het hooggebergte is door de droogte gevaarlijker geworden, maar voor de toegang gold geen specifiek verbod”, aldus de PGHM. Verschillende plekken aan het massief zijn al gesloten: als gevolg van de droogte dreigt er levensgevaar door vallende rotsen.

LEES OOK. Populaire routes in Alpen verboden door smeltende gletsjers

Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Instagram Verified Badge for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services