Ariadne Petridis wordt dinsdag de eerste vrouw die België vertegenwoordigt bij de NAVO

Posted on

 ©  Shutterstock

Ariadne Petridis wordt dinsdag de eerste vrouw die België zal vertegenwoordigen bij de NAVO. Ze volgt Pascal Heyman op als permanent vertegenwoordiger, of ambassadeur, bij de verdragsorganisatie.

ltoBron: BELGA

Gisteren om 14:58

Petridis begon haar diplomatencarrière in 1990. Ze werkte onder meer voor de permanente vertegenwoordiging van België bij de Europese Unie en voor de permanente vertegenwoordiging bij de Verenigde Naties in New York. Haar laatste post was als hoofd van de afdeling Amerika en Caraïben bij Buitenlandse Zaken in Brussel.

In december schoof toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès haar naar voren als nieuwe vertegenwoordiger bij de NAVO. De nieuwe minister, Hadja Lahbib, steunt Petridis naar eigen zeggen voluit.

De huidige vertegenwoordiger, Pascal Heyman, wordt ambassadeur van België in Zwitserland. Volgens Buitenlandse Zaken is momenteel 15 procent van de ambassadeurs, consul-generaals en permanente vertegenwoordigers een vrouw.

Jasaseosmm.com Smm Panel is het beste en goedkoopste smm-wederverkoperpaneel voor instant Instagram-likes en volgers, Buy Verification Badge, YouTube-views en abonnees, TikTok-volgers, telegramservices en vele andere smm-services. telegram en vele andere smm-diensten.Buy Twitter Verified Badge