Amerikaanse minister van Justitie zegt “persoonlijk”‘ de huiszoeking bij Trump te hebben goedgekeurd

Posted on

 ©  EPA-EFE

In een korte verklaring heeft de Amerikaanse minister van Justitie Merrick Garland donderdag gezegd dat hij de huiszoeking van maandag bij oud-president Donald Trump “persoonlijk” heeft goedgekeurd. Hij heeft ook gevraagd het huiszoekingsbevel openbaar te maken.

gjs, adbBron: BELGA, Reuters

Gisteren om 21:34

De FBI viel maandag binnen in de woning van de miljardair in Mar-a-Lago in Florida. Amerikaanse media speculeren dat de federale recherche op zoek was naar documenten, zelfs geheime documenten, die Trump onwettig uit het Witte Huis zou hebben meegenomen. Een en ander heeft grote opschudding veroorzaakt.

LEES OOK. Net sluit zich rond Donald Trump, en toch lijkt hij weer te winnen: “Hij heeft de droom van elke populist verwezenlijkt”

De verklaring van Garland is de eerste officiële bevestiging van de huiszoeking. Hij beklemtoonde dat hij zelf op de hoogte was gesteld en vooraf had ingestemd met de huiszoeking. Die beslissing werd niet licht genomen, klinkt het.

De bewindsman zei dat er op het gepaste moment ook meer informatie zou komen en dat hij aan een rechter heeft gevraagd het huiszoekingsbevel openbaar te maken. Donald Trump zou daartegen wel nog verzet kunnen aantekenen. Garland wees er echter op dat het Trump zelf was die de nochtans zo discreet mogelijk uitgevoerde huiszoeking eerst publiek had bevestigd en zo enorme aandacht erop vestigde. Volgens de minister zou er nu informatie over vrijgeven dan ook geen schade toebrengen aan een rechtszaak.

LEES OOK. Donald Trump beriep zich tegenover procureur 440 keer op zwijgrecht: “Enige antwoord dat hij gaf, was zijn naam”

Bovendien noemde de minister aanvallen op het professionalisme van de FBI “ongegrond”. Hij voegde eraan toe niet “zwijgend te zullen toekijken” als de integriteit van de federale recherche in vraag wordt gesteld.

Tussentijdse verkiezingen voor het Congres zijn er over minder dan drie maanden en Trump overweegt mee te doen aan de presidentsverkiezingen van 2024. Hij zegt dat het de zoveelste actie van de “partijdige” federale justitie is om hem politiek uit te schakelen.

Jasaseosmm.com Smm Panel is het beste en goedkoopste smm-wederverkoperpaneel voor instant Instagram-likes en volgers, Buy Verification Badge, YouTube-views en abonnees, TikTok-volgers, telegramservices en vele andere smm-services. telegram en vele andere smm-diensten.Buy Instagram Verified Badge