19-jarige wielertoerist overleden na aanrijding in Limburgse Zutendaal

Posted on

 ©  Tom Palmaers

Zutendaal –

Aan de fietsoversteekplaats op de Bilzerweg in Zutendaal is donderdag rond 17.45 uur een dodelijk ongeval gebeurd. Een 19-jarige wielertoerist uit Zutendaal werd bij het oversteken van de weg door een auto aangereden. De hulpdiensten hebben het slachtoffer nog proberen te reanimeren.

Marij Wyers

Gisteren om 18:56

De fietser kwam vanuit Zutendaal en wou de weg oversteken aan de brug over het Albertkanaal. De auto kwam vanuit Bilzen en reed in de richting van Zutendaal. Voor de vaststellingen van het ongeval werd de weg afgesloten tussen de Taunusweg en de Oosterring. Een verkeersdeskundige is ter plaatse gekomen om de omstandigheden van de aanrijding te onderzoeken.

 ©  © Tom Palmaers

Fietsoversteekplaats

De aanrijding gebeurde aan de fietsoversteekplaats op de Bilzerweg (N730) waar de snelheid beperkt is tot 70 km/u.Boven de oversteekplaats is verlichting aangebracht op zwart-gele verkeerspalen. Fietsers moeten er stoppen aan de haaientanden om te kijken of ze kunnen oversteken.

Over de omstandigheden van de aanrijding van donderdagavond is nog niets bekend. Op basis van de vaststellingen ter plaatse zal de verkeersdeskundige een verslag opstellen.

Aan de oversteekplaats is twee jaar geleden nog een ernstig ongeval gebeurd. Toen werd een fietsster die de weg overstak gegrepen door een motor. De oversteekplaats staat geregeld ter discussie. Verkeer dat van de brug komt, kan pas vrij laat zien dat er fietsers oversteken.

De weg nodigt ook uit om sneller te rijden dan de toegelaten 70 km/u. Bestuurders klagen dan weer dat er geregeld fietsers zijn die zomaar oversteken omdat ze onterecht denken dat ze er voorrang hebben.

 ©  © Tom Palmaers

Jasaseosmm.com Smm Panel is het beste en goedkoopste smm-wederverkoperpaneel voor instant Instagram-likes en volgers, Buy Verification Badge, YouTube-views en abonnees, TikTok-volgers, telegramservices en vele andere smm-services. telegram en vele andere smm-diensten.Buy Twitter Verified Badge